Saturday, August 6, 2011

KENALI BLOG KU (SEGMEN BY BEN ASHAARI)

Santai Bersama BEN ASHAARI


O..Ok...hehe
so sempena hari ahad ni degn hujan renyai2 di luar rumah..
aku round2 la blog org lain kan then tetb..
aku terjumper satu segmen by ben ashaari...
segmen ni untuk memperkenal kan blog kite to other people..ehhehe
also kenl kan blog org lain kepada pembaca2 blog kite...hehe
so kire tolong menolong la ni..:)
so sbb aku pun takde wat ape arini..
tgn pun tgh rajin nk taip menaip ni kan..
aku pon terpanggil nk join segmen ni..
so moh ler kite reramai join yerww..hehe


  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk , BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI .. dan linkkan ke entri ni ..
  3. Ceritakan latar belakang blog korang ..
  4. Tuliskan dari mana anda dapat tau mengenai segmen ini ? Blog mana ?
  5. Part ni , menarik .. korang kena kerap edit entri korang tu.. hehe.. Kenapa ? Korang kena masukkan url blog blog yang dah korang lawati tu dan tulis secara ringkas mengenai blog tersebut .. Dan tinggalkan jejak untukdi ruangan blog tersebut untuk beritahu komen anda terhadap blognya .. :) .. Mesti dia nak tau punya kan ?

    so aku first step done...hehe second step tgu siap ini post..hehe 
    step tiga citer pasal blog aku....
    Ok..blog aku ni takde la gempak mane kan mcm blog2 org yg pemes2 tu..hahaha tak setanding la dengan blog irine, blog hanis zalika, blog fatin liyana or blog cik epal...hehe bagai langit dengan bumi hokeyyy..hehe 
    blog ni tempat aku nk cite2 ar pasal pe2 pun family ke kengkawan ke.. takde spesefik entry la untuk blog ni... kalo aku nk cite pasal makn aku cite.. makn je la keje aku..haha kalo aku nk cite pasal jenjaln aku cite.. ape2 je terlintang kat kepala and of kos apabila jari jemari nak menaip...hahahaha 
    blog ni pun di cipta atas dasar suke2 takde pun sbb nk pemes ke ape ke aku create blog ni..
    aku tgk kawn2 aku ade blog mcm best je kan.. aku pun nk try gak...haha ape korang hingat korang je ley ade blog..haha and if korunk2 ni nak taw lebey pasal blog aku sila2 la follow and tgl2 kan la komen yer..:)

    DONE step 3..haha step 4 lak abg benn kite nk tau dari mane aku tau pasal entri ni.. aku ni baru la join satu blooger page kat fb nun.. then tetb eh2 abg ben nyer post la.. aku pun klik and sampai ke blog abg ben kite ni...bc2 mcm best nk join kan.. so sign in my blog trus tulis post..hehe

    Step las skali aku g menjejak kan kaki (ceh mcm masuk dalam komputer then tinggal kan tapak kaki kat blog org tuh..wahahaha) kat blog2 mereka ini..:)

    ok ni blog first yg aku pg mencemarkan duli kaki ku ini..haha just kidding lar kawn2..:) so far memula aku bukk blog ni wah pink betul.. sweet je sesuai ngan tema dia cinta..bkk je blog ni kite dapat baca satu formula cinta oleh pemilik blog ini which is Iffah afeefah bakal seorg guru.. so sile2 la jengah ke blog beliau yer..:)r
    2.http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
    next aku jenjalan lak kat blog cthaslinda kite ni.. ape yg aku boleh katakan blog ni mempunyai background yg unik and the personality of this owner mcm cute2 gitu..:) and yes according to her dia suke merepek..haha sama mcm saya..ngeeeeeeee~

    3.http://inspirebunny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
    next saya jalan2 lagi ke inspirebunny..hehe nama pun da chumel2 kan..:) blog yg simple sesuai untuk mereka yg buat2 bisnes ni sbb tuan empunya blog ni sedia kan ruang untuk membuat iklan..:) jadi kalo nk buat bisnes nk kenal kan blog anda sile2 la kemari..cik bunny sedia menanti..hehe

    4.http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
    pastu g sini lak..wah blogger boy pertama untuk lawatan saya ni..hehe dia ni mcm minat bola jer..hehe tapi blog dia pnuh ngan info2 yg variety dari segi agama, hiburan dan berita.. bgs2..:)

    5.http://beehac.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
    ok blog ni simple je tema pink n black..:) mish apple kite ni blog dia ade mcm2.. ader tutorial sesuai untuk mereka yg baru2 berblog leh blaja2 dari sini..:) also mish apple kite sediakan ruang untuk tempahan header blog..so kalo korang ni minat nk tempah2 header moh kite g blog ni..:)

    6.http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
    blog purple dan kite akan di smbut oleh burung2 biru yg chomel..hehe orang sarawak ni..hehe siler terjah ini blog..:)

    7.http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/2011/08/encik-ben-ajak-kenal-blog-ni.html
    blog hitam putih yang mempunyai dua hati merah dan putih..hehe simple but nice..:)

    8.http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
    blog yg bewarna biru cair ini.. sgt comel dan telinga anda akan di sapa dengan suara dan lagu yg begitu unik...hehe


    SEBELUM SAYA TERUS JALAN2 CARI BLOG NK MINTK MAAF BLOG2 LEPAS NI SAYA TULIS REVIEW PENDEK2 JE SBB NNT ENTRY NI JD PNJG BERJELA2..HEHE JGN KECIK ATI YER..:)

    9.http://www.sinarraudah.com/
    blog ni bewarna purple bunga2..ciri2 kewanitaan di situ..hehe bnyk info seperti resepi, tutorial dan hiburan.. ^_^

    10. http://ubibadok.blogspot.com/
    Blog seorg lelaki dari kota bharu kelantn..:) simple and background yg menarik..:)
    11.http://sweetgurlz11.blogspot.com/
    blog yang sweet..akan dijau dgn pelbagai info..:)

    12. http://twinkeeisnabilah.blogspot.com/
    blog yg sgt comel simple n sedap mate memndg..music and cool too..:)

    13.http://cinonetstory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
    blog ini juga chumel...^_^ hello kitty menanti anda..hehe

23 comments:

Iffah Afeefah said...

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/08/papa-ben-ajak-kenal-blog-ini.html

review y sweetttttt

SweeTCandY said...

thanks iffah..:)

haslinda said...

thanks sebab komen blog linda... :)

Mish Apple said...

sedap lagu! :D

http://beehac.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Amy Syaquena said...

Salam kenal amy singgah dan follow , jemput ke belog amy..

SweeTCandY said...

linda and mish apple..thanks datg..hehe

H.J said...

datang singgah dari segmen ben..ehe

Muhamad Zaki khairul said...

fuhh lawa giler blog nih ! jemput singgah. :)

http://bonekeys.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

el-janna said...

wa.. cantik blog

http://bbyuya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

kalau buang word verification lagi bagus

pastu templete sampi 2 x praktikel la. berat. lmbt loading la:(

Yumida said...

Nice blog..template cantik..selembut hati empunya diri...
Follow u...

http://umikasum.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

SweeTCandY said...

HJ,AMY,MUHD ZAKI AND ALSO EL-JANNAH thanks datg jeguk2..hehe also thanks puji lawa..hehe jannah saya actually tak reti buang code verification tu nnt saya usaha kan buang yer..hehe

SweeTCandY said...

yumida thanks 4 d compliment..:)

c genk bah ne said...

Bulan Ramadan Bulan Mulia,
Bulan Memberi Seribu Rahmat,
Genk kemari ingin bertemu anda,
Salam Perkenalan untuk anda.

Follow sudah,komen pun sudah,
Bertambah sudah follower anda,
Marilah datang menerjah,
Datang menerjah ke blog saya.

Jom baca komen genk tentang blog anda

http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Cik Bunny said...

Salam Ramadhan. thanks sebab review cik Bunny.
Dah promote link awak ke blog saya: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

H.J said...

dah jadi dah tu..tak de word verification..lagu je tu..kalo blh buang jek.haha

Ninie Dora said...

eee comelnye blog :)
salam ramadhan
jemput yaa tuan rumah :)

http://kisahniniedora.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

NasZ said...

salam kenal..dah follow awak..

jemput ke blog saya.

SEGMEN BEN ASHAARI : "BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI ..."

aima mazlan said...

hello kitty sayang kamu ^__^

Zul Fattah said...

terjah sini jugak.. haha
nice blog..done follow u

http://zulfattah.blogspot.com

ceriteraliyana said...

tinkerbell terbang2 sini.

yana dah komen bl0g neh. jom tengok! ^^,

iera marican said...

saya komen jua blog kamu...jemput singgah blog saya...http://prisonerone.blogspot.com/2011/08/follow-up-ben-ashaari-ajak-kenal-blog.html

Ary said...
This comment has been removed by the author.
Amalina said...

Salam. Hello there. Lina datang ni. Nak tengok apa komen Lina kat blog awak?

SEE MY COMMENT ABOUT YOUR BLOG